Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

Sernik kajmakowy na korzennym spodzie

4.7 3.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 8ωρ.
12 porcji

Υλικά

Korzenny spód
  • 250 g herbatników połamanych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 100 g cukru
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 800 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 300 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
  • 4 jajka
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
Polewa kajmakowa
  • 60 g orzechów pekan
    60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 250 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
  • 20 g mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (προαιρετικό πεδίο)

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 513 kcal / 2148 kJ
Πρωτεΐνη 19.7 g
Λιπαρά 23.6 g
Υδατάνθρακες 56.1 g
Φυτικές ίνες 0.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων