Sycylijskie arancini

Sycylijskie arancini

4.4 60 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 50 λεπτ.
8 sztuk

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g
  • masła
    20 g
  • ryżu do risotto
    200 g
  • białego wina, wytrawnego
    80 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli (προαιρετικό πεδίο)
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szynki pokrojonej na paski grubości 5 mm
    50 g
  • zielonego groszku, konserwowego
    50 g
    50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • mąka pszenna ilość do panierowana
  • jajka roztrzepane, do panierowania
    2
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy ilość do głębokiego smażenia

Διατροφή ανά 8 sztuk

Θερμίδες 2400.4 kcal / 10050 kJ
Πρωτεΐνη 88 g
Λιπαρά 130 g
Υδατάνθρακες 217.2 g
Φυτικές ίνες 11 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων