
Συσκευές & Αξεσουάρ
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
8 slices
Υλικά
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Διατροφή ανά 1 slice
Θερμίδες
724 kcal /
3030 kJ
Πρωτεΐνη
10.4 g
Λιπαρά
38.7 g
Υδατάνθρακες
83.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

Brilliant Baking
15 Συνταγές
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Sweet
80 Συνταγές
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSour Cherry and Coconut Cookies
35min
Anzac Biscuits
30min
Chocolate Bourbons
45min
Apple Parkin
1h 40min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Meringue Topped Mince Pies
55min
Pistachio Macarons with Pistachio Ganache
Nessuna valutazione
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
Nessuna valutazione
Gluten-free Chocolate Cake with Nuts
Nessuna valutazione
Little Mug Gingerbread Houses
Nessuna valutazione
Green Ombre Naked Cake
Nessuna valutazione
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Nessuna valutazione