Συσκευές & Αξεσουάρ
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji
Υλικά
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru pudru
-
100 g kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1150 g mleka
-
90 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 - 320 g herbatników prostokątnych (40-48 szt.)
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Πρωτεΐνη
13.5 g
Θερμίδες
2797 kJ /
668.1 kcal
Λιπαρά
30.5 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Υδατάνθρακες
85.5 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
BEZ PIECZENIA
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνKutia
24ωρ. 50 λεπτ.
Budyń malinowy
10 λεπτ.
Deser twarogowy z mango
15 λεπτ.
Czekoladowe doniczki z malinami
1ωρ. 25 λεπτ.
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 λεπτ.
Tureckie delicje (Lokum)
26ωρ. 50 λεπτ.
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8ωρ. 5 λεπτ.
Deser plaża
2ωρ. 30 λεπτ.
Lody stracciatella
8ωρ. 15 λεπτ.
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5ωρ. 20 λεπτ.
Szyszki marcepanowe
30 λεπτ.
Lody pistacjowe
9ωρ. 30 λεπτ.