Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej

4.0 331 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
16 kawałków

Υλικά

  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 300 g wody
  • 500 g dyni Hokkaido nieobranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 g ksylitolu
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 60 g oleju kokosowego płynnego
  • 250 g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 196.9 kcal / 824.3 kJ
Πρωτεΐνη 5.1 g
Λιπαρά 9.6 g
Υδατάνθρακες 26.4 g
Φυτικές ίνες 1.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.3 g
Νάτριο 116.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων