
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pierożki półfrancuskie z dżemem
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 2ωρ. 50 λεπτ.
20 sztuk
Υλικά
-
mleka temp. pokojowej150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej typu 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu640 g
-
cukru120 g
-
masła (50 g miękkiego i 200 g zimnego), pokrojonego na kawałki250 g
-
jajka plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciastek2
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
aromatu cytrynowego (προαιρετικό πεδίο)½ łyżeczki
-
marmolada owocowa, do nadziania ciastek (1 słoik)
-
cukier puder do oprószenia
Διατροφή ανά 1 sztukę
Θερμίδες
296.6 kcal /
1241.8 kJ
Πρωτεΐνη
5.3 g
Λιπαρά
12.8 g
Υδατάνθρακες
40.3 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
7.6 g
Νάτριο
67.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

CIASTA I DESERY
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBiszkopty (bez cukru)
40 λεπτ.
Rożki francuskie z serem
7ωρ. 40 λεπτ.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1ωρ. 10 λεπτ.
Tarta czekoladowa
1ωρ. 50 λεπτ.
Czekoladowe kąski z orzechami
1ωρ.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3ωρ.
Fondant czekoladowy
50 λεπτ.
Sernik nowojorski
7ωρ. 50 λεπτ.
Tarta à la banoffee pie
2ωρ. 40 λεπτ.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 λεπτ.
Cynamonowe smores
1ωρ. 50 λεπτ.
Baranek wielkanocny
1ωρ. 10 λεπτ.