
Συσκευές & Αξεσουάρ
Marmolada z całych jabłek
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
4 słoiki
Υλικά
-
1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-
400 g wody
-
250 g cukru żelującego 2:1
-
1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
-
½ laski cynamonu
-
2 gwiazdki anyżu
-
30 g brandy (προαιρετικό πεδίο)
Διατροφή ανά 1 słoik
Θερμίδες
406.8 kcal /
1701.8 kJ
Πρωτεΐνη
1 g
Λιπαρά
0.5 g
Υδατάνθρακες
102 g
Φυτικές ίνες
7 g
Κορεσμένα λιπαρά
0 g
Νάτριο
8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

JEDZ ROZSĄDNIE, DBAJ O SIEBIE
72 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνDżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Pikantny dżem chili
35 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min