Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem

Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem

4.6 184 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
  • 500 g jabłek winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
  • 4 jajka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 450 g mleka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
    30 g skrobi kukurydzianej
  • cukier puder do oprószenia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 433.2 kcal / 1812.6 kJ
Πρωτεΐνη 12.9 g
Λιπαρά 20 g
Υδατάνθρακες 52.4 g
Φυτικές ίνες 2.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.7 g
Νάτριο 330.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων