Ciasto Metrowiec

Ciasto Metrowiec

4.7 804 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 7ωρ.
35 porcji

Υλικά

Budyń do kremu
  • 750 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
  • 15 g mąki pszennej
Ciasto jasne
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 220 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g wody
  • 80 g oleju
  • 1 łyżeczka aromatu cytrynowego
    1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 szczypta soli
Ciasto ciemne
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 190 g mąki pszennej
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g wody
  • 80 g oleju
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
    1 łyżeczka aromatu rumowego
  • 1 szczypta soli
Krem budyniowy i przełożenie
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g cukru pudru
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka wódki (προαιρετικό πεδίο)
Polewa
  • 200 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 263.3 kcal / 1101.8 kJ
Πρωτεΐνη 4.1 g
Λιπαρά 17.2 g
Υδατάνθρακες 24.4 g
Φυτικές ίνες 1.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.1 g
Νάτριο 69 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων