Ciasto Pani Walewska

Ciasto Pani Walewska

4.8 1.3K βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 9ωρ. 30 λεπτ.
20 porcji

Υλικά

Budyń do kremu
  • 500 g mleka w temp, pokojowej
  • 2 żółtka
  • 60 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 45 g skrobi ziemniaczanej
Kruche blaty z bezą
  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g cukru pudru
  • 200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli
  • 250 g dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
    250 g powideł śliwkowych, niskosłodzonych
  • 6 białek
  • 230 g cukru
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Krem budyniowy i przełożenie
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 384.7 kcal / 1609.5 kJ
Πρωτεΐνη 4.5 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 45.9 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.5 g
Νάτριο 54.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων