Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami

Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami

4.7 139 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 20 g koperku, świeżego tylko liście
  • 400 - 450 g botwiny z dużymi buraczkami (1-2 pęczki, patrz wskazówka)
  • 120 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g masła
  • 1100 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 850 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej do natłuszczenia
  • 8 jajek
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (προαιρετικό πεδίο)
  • 300 - 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
  • 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 624.1 kcal / 2611.3 kJ
Πρωτεΐνη 23.3 g
Λιπαρά 32.8 g
Υδατάνθρακες 63.4 g
Φυτικές ίνες 13.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 17.5 g
Νάτριο 1026.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων