
Συσκευές & Αξεσουάρ
Πασχαλινό μπριος-προβατάκι με αμύγδαλα
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 45 λεπτ.
8 μερίδες
Υλικά
-
πλήρες γάλα220 γρ.
-
ψιλή ζάχαρη (κάστερ)120 γρ.
-
ξηρή μαγιά2 ¼ κ.γλ.
-
βούτυρο, ανάλατο (80 γρ. σε κύβους (1 εκ.), και 50 γρ. λιωμένο), και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα130 γρ.
-
αλεύρι χωριάτικο500 γρ.
-
αυγό, μετρίου μεγέθους (53-63 γρ.)1
-
θαλασσινό αλάτι½ κ.γλ.
-
λάδι για το λάδωμα του μπολ
-
σταφίδες για μάτια2
-
αμύγδαλα φιλέ (σε λεπτές φέτες) για το γαρνίρισμα2 κ.σ.
-
μαρμελάδα φράουλας για το σερβίρισμα
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 μερίδα
Πρωτεΐνη
11 g
Θερμίδες
1495 kJ /
357 kcal
Λιπαρά
8 g
Υδατάνθρακες
59 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

Πάσχα με τα παιδιά
11 Συνταγές
Διεθνώς
Διεθνώς
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνΜάφινς μπανάνας
45 Min
Παντεσπάνι
1 Std. 50 Min
Μπράουνις
50 Min
Πάβλοβα με φρούτα του δάσους
5 Std. 30 Min
Κέικ Γεωγραφία
1 Std.
Τσίζκεϊκ (χωρίς ψήσιμο)
5 Std. 30 Min
Μπράουνις με μαύρη σοκολάτα
2 Std. 15 Min
Κέικ μήλου
1 Std.
Πλούσιο κέικ σοκολάτας (Mud cake)
2 Std. 30 Min
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
24 Std.
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Μπουκιές με σοκολάτα και καραμέλα γάλακτος
1 Std. 45 Min