Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem

5.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 7ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 1600 g wody
  • 100 g cukru
  • 30 g soli plus 1⅛ łyżeczki i dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 2 łyżki herbaty czarnej liściastej
    4 torebki czarnej herbaty
  • 1000 g żeberek wieprzowych, pasków mięsnych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki lub w ósemki
  • 100 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g ryżu basmati
  • 10 g oleju
  • 600 - 700 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (2-3 cm), np. brokułu, kalafiora, fasolki szparagowej, brukselki, marchewki
  • 10 g skrobi ziemniaczanej

Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 1488.5 mg
Πρωτεΐνη 47.9 g
Θερμίδες 4300.8 kJ / 1027.9 kcal
Λιπαρά 62.1 g
Φυτικές ίνες 8 g
Κορεσμένα λιπαρά 19.4 g
Υδατάνθρακες 67.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων