Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie

4.2 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

  • 70 g chleba, lekko czerstwego pokrojonego w 1 cm kostkę
    70 g białej bułki, czerstwej, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 50 g mleka
  • 3 ząbki czosnku
  • 9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej, do dekoracji
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 60 g migdałów, blanszowanych
  • 70 g białego wina, wytrawnego
  • 400 g wody
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 622.9 kcal / 2606.1 kJ
Πρωτεΐνη 32 g
Λιπαρά 39.8 g
Υδατάνθρακες 35.9 g
Φυτικές ίνες 5 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.1 g
Νάτριο 894.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων