Συσκευές & Αξεσουάρ
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
Προετοιμασία 55 λεπτ.
Σύνολο 30ωρ. 25 λεπτ.
12 portions
Υλικά
Botrytis soaked figs
-
botrytis semillon150 g
-
caster sugar70 g
-
vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped1
-
cinnamon quill1
-
star anise2
-
ground nutmeg2 pinches
-
dried figs150 g
Ricotta
-
full cream milk1800 g
-
white vinegar80 g
Shortcrust pastry
-
unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
plain flour230 g
-
salt1 pinch
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Cheesecake filling
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces80 g
-
raw hazelnuts toasted40 g
-
cream cheese150 g
-
caster sugar100 g
-
sour cream100 g
-
eggs2
-
mixed peel40 g
-
brandy40 g
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 portion
Νάτριο
160.5 mg
Πρωτεΐνη
11.2 g
Θερμίδες
2127.7 kJ /
508.5 kcal
Λιπαρά
25.4 g
Φυτικές ίνες
2.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
12.1 g
Υδατάνθρακες
55.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
Focus on Ricotta
7 Συνταγές
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνRed velvet cake
2ωρ. 20 λεπτ.
Chocolate Basque cheesecake
2ωρ.
Three-milk cake
2ωρ.
Frangipane and apricot muffins
35 λεπτ.
Cherry and peach loaf
1ωρ. 55 λεπτ.
Lemon and elderflower ombre cake
5ωρ. 30 λεπτ.
Gingerbread
1ωρ. 30 λεπτ.
Cherry clafoutis
1ωρ. 5 λεπτ.
Pistachio cake
1ωρ. 10 λεπτ.
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27ωρ. 35 λεπτ.
S'mores cupcakes
2ωρ. 40 λεπτ.
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2ωρ. 30 λεπτ.