Το ρύζι είναι ένα βασικό υλικό, που το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους για να συνοδεύσουμε μια ποικιλία πιάτων. Το μπασμάτι συνοδεύει παραδοσιακά ινδικά κάρι, το τζαζμίν συνοδεύει παραδοσιακά ταϊλανδέζικα κάρι, το καστανό μπασμάτι είναι δημοφιλές ως υγιεινό και νόστιμο ρύζι και το μακρύκοκκο είναι το κλασικό ρύζι που αρέσει σε όλους.
Αφήστε το Thermomix® να ετοιμάσει το συνοδευτικό ρύζι, ενώ εσείς φτιάχνετε όλα τα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος θα προσδιοριστούν από το Thermomix®. Το ρύζι μαγειρεύεται με ακρίβεια και ήπιο τρόπο ώστε να μπορείτε να βασίζεστε κάθε φορά σε ένα καλό αποτέλεσμα. Η λειτουργία βραστήρα ρυζιού του TM6 μαγειρεύει και άλλα δημητριακά εκτός από το ρύζι. Με τη λειτουργία βραστήρα ρυζιού, μπορείτε φτιάξετε και δημητριακά όπως το κεχρί, το πλιγούρι ή η όλυρα.
•Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία βραστήρα ρυζιού, αντικαταστήστε τη μεζούρα με το καλαθάκι.
•Η αναλογία νερού εξαρτάται από το είδος, την επωνυμία και την ποσότητα των δημητριακών που χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε με τις συνταγές του βραστήρα ρυζιού για να εξοικειωθείτε με την κατάλληλη ποσότητα νερού για κάθε δημητριακό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τις στις προτιμήσεις σας.
•Το καστανό ρύζι ή τα δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να χρειαστούν μούλιασμα πριν από το βράσιμο.
•Το βρασμένο ρύζι διατηρείται ζεστό για περίπου 10 λεπτά στο Thermomix® πριν από το σερβίρισμα.
•Ανακατεύετε πάντα το βρασμένο ρύζι με τη σπάτουλα πριν από το σερβίρισμα.
•Εάν το ρύζι δεν πρόκειται να σερβιριστεί αμέσως, κρυώστε το γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου απλώνοντάς το σε μια πιατέλα ή δίσκο. Ψύξτε ή καταψύξτε το ρύζι όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
•Διατηρήστε το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο για έως 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως έναν μήνα.