Λειτουργία Slow Cook

Η λειτουργία Slow Cook με το Thermomix® παρέχει χαλάρωση και εντείνει τις γεύσεις. Το μαγείρεμα των υλικών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αναδεικνύει τη βαθιά γεύση μιας μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών υλικών, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών. Προετοιμάστε απλώς τα υλικά και, στη συνέχεια, καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε για έως 8 ώρες, ενώ το Thermomix® θα μαγειρεύει για εσάς. Μαγειρέψτε αργά από πριν τις αγαπημένες σας συνταγές και καταψύξτε τις για να έχετε πάντα έτοιμο δείπνο όταν ο χρόνος σάς πιέζει.

Η λειτουργία Slow Cook είναι ιδανική για τα οικονομικά κομμάτια κρέατος, όπως τα μπούτια κοτόπουλου, η χοιρινή σπάλα, η αρνίσια σπάλα και μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, τα οποία γίνονται συνήθως σκληρά όταν μαγειρεύονται για λίγη ώρα.

Για να δημιουργήσετε τη δική σας συνταγή, ξεκινήστε ανατρέχοντας σε μια παρόμοια συνταγή του Thermomix® για έμπνευση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα τα υλικά και καρυκεύματα στον κάδο, κατανέμοντας τα ομοιόμορφα γύρω από τα μαχαίρια. Προσθέστε αρκετό υγρό, όπως ζωμό ή σάλτσα, για να καλύψετε απλώς τα υλικά, ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα, επιλέξτε την ώρα και τη θερμοκρασία (χρησιμοποιήστε αυτές της συνταγής αναφοράς) και ξεκινήστε τη λειτουργία Slow Cook. Τα υλικά που έχετε επιλέξει θα γίνουν μαλακά και ζουμερά μετά το Slow Cook στο Thermomix®.

Συμβουλές

•Για να καταψύξετε τις αργομαγειρεμένες συνταγές σας, αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τις βάλετε στην κατάψυξη. Βάλτε τα στην κατάψυξη σε μερίδες που μπορούν να ξαναζεσταθούν στον φούρνο όταν ξεπαγώσουν.
•Χρησιμοποιήστε το κάλυμμα λεπίδων για τα ευαίσθητα υλικά, όπως το κοτόπουλο ή τα φασόλια, ή για να αποφύγετε το μάδημα του κρέατος.
•Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα υλικά για το Slow Cook. Όταν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο κρέας, πουλερικά ή λαχανικά, ξεπαγώστε καλά πριν από τα μαγείρεμα.
•Για ομοιόμορφο μαγείρεμα, κόψτε τα κομμάτια περίπου στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
•Το λίπος δεν στραγγίζει όταν μαγειρεύετε αργά το κρέας, οπότε είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τυχόν λίπος προτού ξεκινήσετε.
•Για πιο βαθιά και πλούσια γεύση, πριν ξεκινήσετε το Slow Cook, χρησιμοποιήστε τις βασικές συνταγές υψηλής θερμοκρασίας, για να τσιγαρίσετε το κρέας και σοτάρετε ή καραμελώσετε κρεμμύδια, εσαλότ ή πράσα.
•Ενισχύστε τη γεύση, προσθέτοντας μπαχαρικά ή βότανα στην αρχή του μαγειρέματος.

Η τελευταία πινελιά

•Τα ζυμαρικά, το ρύζι ή τα φρέσκα υλικά που χρειάζονται μικρό χρόνο μαγειρέματος, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, ο αρακάς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα μυρωδικά, μπορούν να προστεθούν και να μαγειρευτούν στο τέλος του αργού μαγειρέματος.
•Ρίξτε γάλα, ξινόκρεμα ή τυρί κρέμα στο τέλος για πλούσια υφή και φρέσκια γεύση.

3 τρόποι για να πήξετε μια σάλτσα της συνταγής σας Slow Cook

•Προσθέστε 10 g αλεύρι στην αρχή της συνταγής.
•Προσθέστε ένα μείγμα από 15 g καλαμποκάλευρο και 15 g κρύο νερό στο τέλος της συνταγής και αφήστε το να σιγοβράσει.
•Χρησιμοποιήστε το Thermomix® για να δέσετε τη σάλτσα: στο τέλος του μαγειρέματος, είτε στραγγίστε το μαγειρευτό φαγητό με το καλαθάκι ή τον δίσκο του Varoma είτε αφαιρέστε τα κύρια υλικά με μια λαβίδα. Βάλτε τη σάλτσα στον κάδο, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας στο καπάκι του κάδου και δέστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά με το Varoma στην ταχύτητα 1.

Να ξέρετε ότι…

•Χρησιμοποιήστε το πολύ 800 g κρέας.
•Για προστασία από την οξείδωση, προσθέστε οποιοδήποτε όξινο υλικό, όπως ντομάτα, κρασί, ξίδι ή χυμό λεμονιού.
•Χρησιμοποιήστε προμαγειρεμένα ή κονσερβοποιημένα κόκκινα φασόλια, καθώς οι θερμοκρασίες που επιτυγχάνονται με τη λειτουργία Slow Cook δεν είναι αρκετά υψηλές ώστε να σκοτώσουν τις φυσικές τοξίνες.

Δοκιμάστε το καυτερό και αργομαγειρεμένο κοτόπουλο τζαλφρέζι ή το τρυφερό μοσχαρίσιο μάγουλο μπουργκινιόν για να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας στο αργό μαγείρεμα.

Συνταγές Slow Cook