Απελευθερώστε τον σεφ που κρύβετε μέσα σας με τη λειτουργία Sous-vide και το κάλυμμα λεπίδων

Δημιουργήστε ακόμη πιο μαγικά πιάτα χάρη στη λειτουργία Sous-vide και το νέο κάλυμμα λεπίδων.

Είτε μαγειρεύετε με το TM5 είτε χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Sous-vide του TM6, μπορείτε να εντυπωσιάζετε κάθε φορά φίλους και συγγενείς με κρέας, ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα άψογα μαγειρεμένα, χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική που λατρεύουν οι σεφ όλου του κόσμου.

Το Sous-vide είναι μια ακριβής και ήπια μέθοδος μαγειρέματος κατά την οποία το φαγητό τοποθετείται σε μπεν-μαρί, προστατευμένο από ένα αεροστεγές σακουλάκι ασφαλές για τρόφιμα, και μαγειρεύεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το μαγείρεμα του φαγητού σε σφραγισμένο σακουλάκι εγκλωβίζει όλες τις φυσικές γεύσεις και τα θρεπτικά οφέλη, ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικά απλό τρόπο μαγειρέματος. Με τη δυνατότητα του Thermomix® να ελέγχει τη θερμοκρασία ανά 1°C, επιτυγχάνεται απόλυτη ακρίβεια, ενώ με το κάλυμμα λεπίδων προστατεύονται τα σακουλάκια Sous-vide.

Σημαντικές συμβουλές

Σφράγιση για τα σακουλάκια: Υπάρχουν δύο τρόποι για να σφραγίσετε τα σακουλάκια: είτε με το χέρι, βυθίζοντας στο νερό τα ανθεκτικά στη θερμότητα σακουλάκια με φερμουάρ ώστε να αφαιρέσετε τον αέρα, είτε χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό κενού. Όταν πρόκειται να επιλέξετε μια μέθοδο, αποφασίστε βάσει της συνταγής που εκτελείτε. Εάν υπάρχουν υγρά στο σακουλάκι, επιλέξτε τη μέθοδο βύθισης στο νερό. Η μέθοδος με το στεγανοποιητικό κενού είναι πιο αποτελεσματική για συνταγές όπου δεν υπάρχουν υγρά στο σακουλάκι.

Για τη μέθοδο βύθισης στο νερό: Τοποθετήστε τα τρόφιμα σε σακουλάκια υψηλής ποιότητας με φερμουάρ (όχι σε σακουλάκια από πολυαιθυλένιο). Βρείτε σακουλάκια χωρίς BPA (δισφαινόλη Α), τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα σε μεγάλα καταστήματα. Γεμίστε τον νεροχύτη ή ένα μεγάλο μπολ με νερό και, στη συνέχεια, σφραγίστε το σακουλάκι, αφήνοντας ένα κενό περίπου 3 cm. Βυθίστε το σακουλάκι, αφήνοντας το ανοιχτό σφράγισμα έξω από το νερό. Η πίεση του νερού θα αναγκάσει τον αέρα να βγει έξω. Σφραγίστε πλήρως το σακουλάκι πριν το βυθίσετε εντελώς ώστε να αφαιρεθεί όλος ο αέρας.

Έξυπνη προετοιμασία: Για καλύτερα αποτελέσματα, κόψτε τα υλικά σας περίπου στο ίδιο μέγεθος και πάχος. Καρυκεύστε καλά και τοποθετήστε τα στο σακουλάκι ή τα σακουλάκια, στρώνοντας τα υλικά όσο πιο επίπεδα γίνεται.

Ενίσχυση γεύσης: Το μαρινάρισμα των σκληρών κομματιών κρέατος τα μαλακώνει, ενώ παράλληλα εντείνει τη γεύση τους. Για αυτές τις συνταγές, προσθέστε λίγη από τη μαρινάδα στο σακουλάκι Sous-vide και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο βύθισης στο νερό για να σφραγίσετε τα σακουλάκια.

Μαγείρεμα με τη λειτουργία Sous-vide

4 εύκολα βήματα για μαγείρεμα Sous-vide χωρίς συνταγή

Χρησιμοποιώντας το καλαθάκι:

  1. Ετοιμάστε το σακουλάκι ή τα σακουλάκια με τα υλικά σας και καρυκεύστε κατά βούληση. Σφραγίστε τα σακουλάκια και τοποθετήστε τα στο καλαθάκι.
  2. Τοποθετήστε το καλαθάκι στον κάδο και προσθέστε νερό, φροντίζοντας να βυθίσετε πλήρως τα σακουλάκια. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τα σακουλάκια.
  3. Προσθέστε τον χυμό ½ λεμονιού και επιλέξτε τη λειτουργία Sous-vide για 15 λεπτά στη θερμοκρασία που αναγράφεται ανά υλικό.
  4. Τοποθετήστε το καλαθάκι με τα σακουλάκια και επιλέξτε τη λειτουργίαSous-vide στον χρόνο και τη θερμοκρασία που αναγράφεται ανά υλικό. Αφαιρέστε το καλαθάκι χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα και σερβίρετε ή καψαλίστε τα υλικά προτού τα σερβίρετε, ανάλογα με τη συνταγή.

Χρησιμοποιώντας το κάλυμμα λεπίδων:

  1. Προετοιμασία: Ετοιμάστε τα σακουλάκια με τα υλικά, καρυκεύστε κατά βούληση και σφραγίστε.
  2. Τοποθέτηση καλύμματος λεπίδων. Τοποθετήστε τα σφραγισμένα σακουλάκια πάνω στο κάλυμμα λεπίδων και καλύψτε με νερό μέχρι να βυθιστούν πλήρως. Αφαιρέστε τα σακουλάκια και αφήστε τα στην άκρη όσο το νερό ζεσταίνεται στη σωστή θερμοκρασία.
  3. Προσθέστε τον χυμό ½ λεμονιού και επιλέξτε τη λειτουργία Sous-vide για 15 λεπτά στη θερμοκρασία που αναγράφεται ανά υλικό.
  4. Τοποθετήστε τα σακουλάκια στο ζεστό νερό και επιλέξτε τη λειτουργία Sous-vide στον χρόνο και τη θερμοκρασία που αναγράφεται ανά υλικό. Αφαιρέστε τα σακουλάκια χρησιμοποιώντας λαβίδες και σερβίρετε ή καψαλίστε τα υλικά προτού τα σερβίρετε.

Να ξέρετε ότι…

•Πρέπει να προσθέσετε στο νερό τον χυμό μισού λεμονιού ή ένα επίπεδο κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) για την προστασία του κάδου. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τον όγκο που καταλαμβάνουν τα σακουλάκια. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να βυθιστούν πλήρως τα σακουλάκια, αλλά όχι περισσότερο από το μέγιστο επίπεδο πλήρωσης.
•Χρησιμοποιήστε τα σακουλάκια κενού αέρος μόνο μία φορά.
•Για το μαγείρεμα Sous-vide, σας συνιστούμε να αγοράζετε κατεψυγμένα ψάρια ή θαλασσινά που έχουν καταψυχθεί τουλάχιστον στους -20°C για 24 ώρες. Ξεπαγώνετέ τα πριν από το μαγείρεμα.

Θερμοκρασία και χρόνος αναφοράς ανά υλικό για τη λειτουργία Sous-vide*

Σπαράγγια: 150 g καθαρισμένα σπαράγγια μήκους 14 cm Sous-vide/15 λεπ. στους 82ºC
Σολομός: 150 g φιλέτο φρέσκου σολομού πάχους 3 cm Sous-vide/45 λεπ. στους 55ºC
Μέτρια ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο: 180-200 g φιλέτο πάχους 3 cm Sous-vide/1 ώρα 30 λεπ. στους 54ºC
Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι: 600-800 g ψαρονέφρι πάχους 5-6 cm, κομμένο στα 2 Sous-vide/12 ώρες στους 85ºC •Χοιρινή μπριζόλα: 350 g μπριζόλα πάχους 3,5 cm Sous-vide/1 ώρα 30 λεπ. στους 70ºC
Χοιρινά μάγουλα: 100-150 g μάγουλα Sous-vide/8 ώρες στους 85ºC
Στήθος κοτόπουλου: 250-300 g στήθος πάχους 2-3 cm Sous-vide/1 ώρα 30 λεπ. στους 72ºC
Βερίκοκα: 300-350 g, 3 βερίκοκα κομμένα στη μέση Sous-vide/1 ώρα στους 80ºC

*Σημείωση:
•Αυτές είναι οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι αναφοράς μετά τη θέρμανση του νερού.
•Εάν τα υλικά σας έχουν διαφορετικό βάρος ή πάχος, προσαρμόστε τους χρόνους.
•Το καψάλισμα του κρέατος και των πουλερικών μετά το μαγείρεμα Sous-vide προσθέτει γεύση. •Το μαρινάρισμα του κρέατος και των πουλερικών πριν από το μαγείρεμα προσθέτει γεύση.

Ξεκινήστε τη διαδρομή σας στο μαγείρεμα Sous-vide σήμερα με τη νέα μας συλλογή!

Συνταγές Sous-vide