Σας παρουσιάζουμε τις νέες λειτουργίες του TM6

Δύο νέες λειτουργίες μόλις έφτασαν στο Thermomix® TM6! Η λειτουργία πήξης χρησιμεύει για να φτιάχνετε νόστιμες σάλτσες και να αναβαθμίζετε τα καθημερινά σας πιάτα, ενώ η λειτουργία βραστήρα ρυζιού μαγειρεύει το ρύζι και άλλα δημητριακά απευθείας στον κάδο. Με αυτές τις έξυπνες και αυτοματοποιημένες λειτουργίες, το Thermomix® κάνει την εμπειρία του καθημερινού μαγειρέματος ακόμη πιο ευχάριστη.

Λειτουργία πήξης

Η ιδανική λειτουργία για να φτιάχνετε αλμυρές ή γλυκές σάλτσες που πήζουν με άμυλο, σάλτσες ζεστής γαλακτωματοποίησης, γλυκά και αλοιφές. Με αυτή τη λειτουργία του Thermomix®, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα τις οικογενειακές σας συνταγές. Απλώς τοποθετήστε τα υλικά στον κάδο, επιλέξτε τη λειτουργία, ρυθμίστε τη θερμοκρασία (δείτε παρακάτω τις Γρήγορες συμβουλές) και γυρίστε τον διακόπτη. Το Thermomix® θα ρυθμίσει τον χρόνο μαγειρέματος με βάση την ποσότητα και τον τύπο των υλικών και τη θερμοκρασία.

Γρήγορες συμβουλές

Για τις συνταγές που πήζουν με άμυλο, ορίστε τη θερμοκρασία στους 100ºC – Αυτές οι σάλτσες πήζουν με οποιοδήποτε είδος αμύλου, όπως αλεύρι σίτου, καλαμποκάλευρο ή άμυλο πατάτας. Η σάλτσα μπεσαμέλ, η σάλτσα σουμπίζ ή η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι μερικές συνταγές που χρειάζονται άμυλο για να πήξουν.
Για τις συνταγές που πήζουν με αβγό, ορίστε τη θερμοκρασία στους 80ºC – Αυτές οι συνταγές πήζουν με αβγά ή κρόκους αβγών και περιλαμβάνουν σάλτσες ζεστής γαλακτωματοποίησης, γλυκά και αλοιφές. Δοκιμάστε τη σάλτσα ολλαντέζ, τη σάλτσα μπεαρνέζ ή το ζαμπαγιόνε με λικέρ πορτοκάλι.
Για μερικές σάλτσες ζεστής γαλακτωματοποίησης, χρησιμοποιήστε το σύρμα-πεταλούδα – Το σύρμα-πεταλούδα θα ενσωματώσει περισσότερο αέρα στις σάλτσες σας, δημιουργώντας τον τέλειο αφρό αβγού. Το σύρμα είναι ιδανικό για το ζαμπαγιόνε.

Δείτε τη λειτουργία πήξης

Λειτουργία βραστήρα ρυζιού 

Η λειτουργία βραστήρα ρυζιού δεν φτιάχνει μόνο ρύζι! Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να μαγειρέψετε και δημητριακά, όπως κεχρί, πλιγούρι ή όλυρα. Τοποθετήστε τα δημητριακά της επιλογής σας μαζί με το νερό και τα καρυκεύματα στον κάδο, επιλέξτε τη λειτουργία και γυρίστε τον διακόπτη. Η θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος ρυθμίζονται αυτόματα από το Thermomix®.

Γρήγορες συμβουλές

Καλαθάκι – εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία βραστήρα ρυζιού, αντικαταστήστε τη μεζούρα με το καλαθάκι.
Μεγέθη μερίδων – χρησιμοποιήστε περίπου 75 g ρύζι ανά μερίδα.
Αναλογία νερού – η αναλογία νερού εξαρτάται από το είδος, την επωνυμία και την ποσότητα των δημητριακών που χρησιμοποιείτε. Ξεκινήστε με τις βασικές συνταγές του βραστήρα ρυζιού για να εξοικειωθείτε με την αναλογία νερού για κάθε δημητριακό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τις στις προτιμήσεις σας.
Καστανό ή ολικής άλεσης ρύζι – μουλιάστε το καστανό ρύζι ή τα δημητριακά ολικής άλεσης πριν από το μαγείρεμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής για τους χρόνους μουλιάσματος.

Η λειτουργία βραστήρα ρυζιού

Φροντίστε να κάνετε στο Thermomix® TM6 την πιο πρόσφατη ενημέρωση για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις νέες λειτουργίες. Περισσότερες πληροφορίες για κάθε λειτουργία θα βρείτε πατώντας το εικονίδιο πληροφοριών του Thermomix®. Καλή απόλαυση!