Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln

Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln

4.5 140 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
12 Stücke

Υλικά

  • Butter kalt, in kleinen Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Zucker
    230 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    380 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Ei
    1
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Rosinen
    100 g
  • Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), davon 150 g in Würfeln (1 cm) und 400 g in Stücken (3,5 cm)
    550 g
  • Mandelstifte
    100 g
  • Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken (1 cm)
    50 g
  • Mandellikör (προαιρετικό πεδίο) (z. B. Amaretto), siehe Tipp
    20 - 30 g
  • Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
    1
  • Butterschmalz
    20 g
  • Zimt
    1 TL
  • geschlagene Sahne (προαιρετικό πεδίο) zum Servieren

Διατροφή ανά 1 Stück

Θερμίδες 448 kcal / 1873 kJ
Πρωτεΐνη 7 g
Λιπαρά 21 g
Υδατάνθρακες 61 g
Φυτικές ίνες 3.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 10 g
Νάτριο 75 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων