Veganisu z espresso i migdałami

Veganisu z espresso i migdałami

3.9 31 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ.
10 porcji

Υλικά

Ciasto migdałowe
  • 100 g margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
  • 120 g cukru
  • 200 g śmietanki sojowej
  • 150 g mąki tortowej
  • 1 łyżka wegańskiego proszku jajecznego (15 g)
  • 15 g proszku do pieczenia
Krem
  • 150 g cukru
  • 150 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
  • 400 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
  • 250 g jogurtu sojowego
  • espresso, zaparzone schłodzone (ok. 150 g)
  • kakao naturalne, niesłodzone do posypania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 459.7 kcal / 1924.5 kJ
Πρωτεΐνη 9.6 g
Λιπαρά 27.9 g
Υδατάνθρακες 43.8 g
Φυτικές ίνες 2.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.8 g
Νάτριο 266.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων