Moussaka

Moussaka

4.3 60 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 20 λεπτ.
8 portions

Υλικά

  • eggplant cut into ¼ in. slices (approx. 3 large eggplants)
    48 oz
  • fine sea salt divided, to taste
    3 tsp
  • Parmigiano Reggiano cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves (approx. 5 cloves)
    ½ oz
  • fresh parsley leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
    ½ oz
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • yellow onions halved (approx. 2 medium onions)
    9 oz
  • olive oil
    1 oz
  • ground beef curmbled
    16 oz
  • canned crushed tomatoes
    8 oz
  • red wine
    4 oz
  • dried oregano
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • cayenne pepper
    ⅛ tsp
  • ground nutmeg divided, to taste
    ¼ tsp
  • olive oil to brush
  • salted butter plus extra for greasing
    4 oz
  • whole milk
    24 oz
  • all-purpose flour
    2 ½ oz
  • large eggs
    2

Διατροφή ανά 1 portion

Θερμίδες 522.6 kcal / 2186.4 kJ
Πρωτεΐνη 23.5 g
Λιπαρά 35 g
Υδατάνθρακες 28 g
Φυτικές ίνες 6.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 16.6 g
Νάτριο 1316 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων