Ciasteczka dyniowo-imbirowe

Ciasteczka dyniowo-imbirowe

4.6 207 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
40 sztuk

Υλικά

  • 550 g wody
  • 160 - 180 g dyni Hokkaido pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 300 - 320 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka goździków, mielonych
  • 1 szczypta soli
  • cukier perlisty (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Πρωτεΐνη 1 g
Θερμίδες 312.6 kJ / 74.7 kcal
Λιπαρά 2.8 g
Φυτικές ίνες 0.3 g
Υδατάνθρακες 11.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων