Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

4.4 712 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

Nadzienie serowe
  • 500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
    15 g skrobi kukurydzianej
  • 70 g cukru
  • 100 - 150 g rodzynek
    100 - 150 g żurawiny, suszonej
Ciasto
  • 600 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 300 g wody letniej
  • 1 jajko
  • 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    60 g oleju rzepakowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
  • 200 g cukru
  • 1 białko
  • 4 - 5 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 - 5 kropli soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
  • migdały, w płatkach (προαιρετικό πεδίο) do posypania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 221.9 kcal / 929.1 kJ
Πρωτεΐνη 7.5 g
Λιπαρά 3.8 g
Υδατάνθρακες 39.8 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.2 g
Νάτριο 20.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων