Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

4.5 91 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

Spód
  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
  • 100 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g migdałów, w płatkach
  • 60 g oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
  • 20 g zimnej wody
Masa czekoladowa
  • 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 40 g syropu z agawy
Karmelizowane śliwki
  • 350 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 łyżka cukru
  • ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 - 3 łyżki płatków kokosowych (προαιρετικό πεδίο)

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 480.5 kcal / 2010.4 kJ
Πρωτεΐνη 7.1 g
Λιπαρά 32.1 g
Υδατάνθρακες 41.9 g
Φυτικές ίνες 8.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 21.1 g
Νάτριο 13.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων