Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

4.4 729 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
6 porcji

Υλικά

  • kalarepy (500-600 g), razem z liśćmi (patrz wskazówka)
    2 - 3
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • masła
    15 g
    15 g oleju rzepakowego
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    250 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kaszy manny
    30 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 259.7 kcal / 1087.2 kJ
Πρωτεΐνη 7.8 g
Λιπαρά 16.7 g
Υδατάνθρακες 26.5 g
Φυτικές ίνες 5.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 6 g
Νάτριο 694 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων