Pikantna zupa krem z brukselki

Pikantna zupa krem z brukselki

4.1 152 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 450 - 500 g brukselki przekrojonej na pół
    450 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 - 4 łyżeczki miodu
    3 - 4 łyżeczki syropu klonowego
  • chili, mielone do posypania
    papryczki chili, suszone, w płatkach, do posypania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 275.5 kcal / 1153.5 kJ
Πρωτεΐνη 11.8 g
Λιπαρά 19 g
Υδατάνθρακες 23.6 g
Φυτικές ίνες 9 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.5 g
Νάτριο 701 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων