Pikantna zupa krem z brukselki

Pikantna zupa krem z brukselki

4.1 150 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • masła
    20 g
  • brukselki przekrojonej na pół
    450 - 500 g
    450 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • migdałów, w płatkach
    4 łyżki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • miodu
    3 - 4 łyżeczki
    3 - 4 łyżeczki syropu klonowego
  • chili, mielone do posypania
    papryczki chili, suszone, w płatkach, do posypania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 275.5 kcal / 1153.5 kJ
Πρωτεΐνη 11.8 g
Λιπαρά 19 g
Υδατάνθρακες 23.6 g
Φυτικές ίνες 9 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.5 g
Νάτριο 701 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων