Kołduny litewskie

Kołduny litewskie

4.3 74 βαθμολογίες
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
50 sztuk

Υλικά

Ciasto
  • 130 g wody
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki soli
Farsz
  • 250 g wołowiny np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 75 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 - 3 łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 33.4 kcal / 139.8 kJ
Πρωτεΐνη 1.7 g
Λιπαρά 0.8 g
Υδατάνθρακες 4.8 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.2 g
Νάτριο 69.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων