
Συσκευές & Αξεσουάρ
Kołduny litewskie
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
50 sztuk
Υλικά
Ciasto
-
wody130 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli¼ łyżeczki
Farsz
-
wołowiny np. antrykot, rostbef, bez białych błonek, lekko zmrożonej, pokrojonej na 3-5 cm kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania kołdunów75 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego2 - 3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do osolenia wody¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Διατροφή ανά 1 sztukę
Θερμίδες
33.4 kcal /
139.8 kJ
Πρωτεΐνη
1.7 g
Λιπαρά
0.8 g
Υδατάνθρακες
4.8 g
Φυτικές ίνες
0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.2 g
Νάτριο
69.5 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

BOŻE NARODZENIE
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSurówka z kapusty pekińskiej
5 λεπτ.
Buraczki na ciepło
50 λεπτ.
Buraczki na ciepło na szybko
30 λεπτ.
Surówka z selera na słodko
15 λεπτ.
Marchewka na ciepło
35 λεπτ.
Lane kluski
25 λεπτ.
Czerwony ryż Tex-Mex
1ωρ.
Indyjski ryż z kuminem
25 λεπτ.
Purée z warzyw korzeniowych
45 λεπτ.
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 λεπτ.
Purée ziemniaczane
50 λεπτ.
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 λεπτ.