Fasolka szparagowa z curry

Fasolka szparagowa z curry

4.4 683 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
  • 10 g cukru trzcinowego
  • 20 g oleju
  • ½ - 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 3 goździki
  • 200 g cebuli pokrojonej w 2 mm piórka
  • 500 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
    500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 160 g marchewki pokrojonej w słupki (3 x 0,5 cm)
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g wody
  • 60 g jogurtu naturalnego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 88.8 kcal / 372 kJ
Πρωτεΐνη 3.2 g
Λιπαρά 3.8 g
Υδατάνθρακες 14.7 g
Φυτικές ίνες 4.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.5 g
Νάτριο 242 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων