Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą

Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą

4.5 279 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
30 sztuk

Υλικά

Ricotta
  • 1500 g mleka tłustego (min. 3,2%)
  • 40 g octu, białego
Placki
  • 250 - 300 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 cebula szalotka przekrojona na pół
    1 zielona cebulka ze szczypiorkiem, tylko biała część, przekrojona na pół
  • 40 g masła
  • 200 g maślanki
  • 170 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • olej do smażenia
  • pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do podania
  • zioła, świeże do podania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 86 kcal / 399.4 kJ
Πρωτεΐνη 2.9 g
Λιπαρά 5.4 g
Υδατάνθρακες 3.3 g
Φυτικές ίνες 0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g
Νάτριο 95.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων