Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

4.8 74 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
8 porcji

Υλικά

Wegańskie jabłka pod kruszonką
  • 100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 150 g migdałów, ze skórką
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 800 g jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
  • 2 laski wanilii
  • 60 g cukru
  • 260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 530 kcal / 2220 kJ
Πρωτεΐνη 11 g
Λιπαρά 30 g
Υδατάνθρακες 56 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 5 g
Νάτριο 117 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων