Συσκευές & Αξεσουάρ
Blueberry, almond and fennel jam tart
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 10 λεπτ.
8 portions
Υλικά
Fennel jam
-
fennel trimmed and cut into pieces300 g
-
sugar150 g
-
blueberries50 g
-
orange 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)1
Sweet Pastry
-
plain flour plus extra to dust300 g
-
icing sugar30 g
-
fennel seeds toasted1 tsp
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
sea salt1 pinch
-
egg yolks2
-
cold water30 g
Frangipane
-
unsalted butter softened150 g
-
caster sugar150 g
-
vanilla pod split lengthways, seeds scraped1
-
eggs lightly beaten2
-
egg yolk1
-
almond meal (see Tip)220 g
-
plain flour50 g
Tart
-
fresh blueberries300 g
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
fennel seeds toasted and crushed1 pinch
-
lemon zest only½
-
crème fraîche or thickened cream, to serve
-
honey to serve (optional)
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 portion
Νάτριο
60.4 mg
Πρωτεΐνη
14.2 g
Θερμίδες
3480.9 kJ /
832 kcal
Λιπαρά
47.4 g
Φυτικές ίνες
7.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
21.3 g
Υδατάνθρακες
93.2 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
Darren Robertson
6 Συνταγές
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνChristmas tiramisu
24h 20min
Gin and lime pie
3h 10min
Tiramisu
5h 20min
Sabayon
15min
Chocolate and anise fruit bark
2h 20min
Pavlova
6h
Hot chocolate on a stick
1h 20min
Lemon and elderflower ombre cake
5h 30min
Little pots of chocolate créme
1h 15min
Floating islands
1h
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Hazelnut Bavarian
6h 25min