
Συσκευές & Αξεσουάρ
Blueberry, almond and fennel jam tart
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 10 λεπτ.
8 portions
Υλικά
Fennel jam
-
fennel trimmed and cut into pieces300 g
-
sugar150 g
-
blueberries50 g
-
orange 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)1
Sweet Pastry
-
plain flour plus extra to dust300 g
-
icing sugar30 g
-
fennel seeds toasted1 tsp
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
sea salt1 pinch
-
egg yolks2
-
cold water30 g
Frangipane
-
unsalted butter softened150 g
-
caster sugar150 g
-
vanilla pod split lengthways, seeds scraped1
-
eggs lightly beaten2
-
egg yolk1
-
almond meal (see Tip)220 g
-
plain flour50 g
Tart
-
fresh blueberries300 g
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
fennel seeds toasted and crushed1 pinch
-
lemon zest only½
-
crème fraîche or thickened cream, to serve
-
honey to serve (optional)
Διατροφή ανά 1 portion
Θερμίδες
832 kcal /
3480.9 kJ
Πρωτεΐνη
14.2 g
Λιπαρά
47.4 g
Υδατάνθρακες
93.2 g
Φυτικές ίνες
7.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
21.3 g
Νάτριο
60.4 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

Darren Robertson
6 Συνταγές
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνCafé-style banana bread
1h 45min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1h 45min
Almond and date bars
2h 15min
Honey ice cream
17h 45min
Gingerbread biscuits
2h 20min
Raw lamington slice
1h
Chocolate crackle surprise
2h 30min
Banana Nice cream
5min
Tri-coloured snow cones
1h
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
8h 20min
Raw carrot cake
5h 30min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min