Islandzki sernik na zimno z jagodami

Islandzki sernik na zimno z jagodami

4.8 739 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ. 30 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

Spód
  • herbatników zbożowych np. owsianych, połamanych na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
Masa jogurtowa
  • żelatyny w proszku
    4 czubate łyżeczki
  • wody
    60 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • jogurtu typu islandzkiego, skyru naturalnego, w temp. pokojowej
    900 g
  • cukru pudru
    130 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • dżemu jagodowego
    4 łyżki
  • jagody świeże, do dekoracji (200-250 g)
    borówki amerykańskie, świeże, do dekoracji (200-250 g)

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 357.8 kcal / 1497.1 kJ
Πρωτεΐνη 10.6 g
Λιπαρά 24 g
Υδατάνθρακες 26 g
Φυτικές ίνες 0.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 14 g
Νάτριο 161.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων