Συσκευές & Αξεσουάρ
Krem z topinamburu z kindziukiem
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
60 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
303.7 mg
Πρωτεΐνη
2.6 g
Θερμίδες
753.9 kJ /
180.2 kcal
Λιπαρά
10.2 g
Φυτικές ίνες
2.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
6.4 g
Υδατάνθρακες
21.6 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνZupa grzybowa z dorszem
45 Min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 Min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 Min
Zupa bryndzowa
45 Min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 Min
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 Min
Żur z klopsikami na Varomie
1 Std.