Fasolka szparagowa z gremolatą

Fasolka szparagowa z gremolatą

4.5 41 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • skórka z 1 cytryny (προαιρετικό πεδίο) małej, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 500 g wody
  • 500 - 800 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
    500 - 800 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, w całości
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
    2 łyżki migdałów, w słupkach
  • 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 123.6 kcal / 517.3 kJ
Πρωτεΐνη 4.2 g
Λιπαρά 9 g
Υδατάνθρακες 8.5 g
Φυτικές ίνες 3.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.9 g
Νάτριο 79.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων