Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym

Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym

5.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 kromek

Υλικά

Chlebek maślany
  • 50 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g cukru waniliowego
  • 25 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 130 g mleka
  • 1 żółtko
  • 30 - 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania
  • 50 g orzechów pistacjowych, niesolonych
Sos malinowy
  • 400 g malin, świeżych
    400 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 10 g wody
  • 40 g cukru
Krem chantilly
  • 50 g cukru
  • ½ laski wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • 500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 2 łyżki masła klarowanego

Διατροφή ανά 1 kromkę

Νάτριο 646.7 mg
Πρωτεΐνη 12.9 g
Θερμίδες 2607.9 kJ / 623.3 kcal
Λιπαρά 40 g
Φυτικές ίνες 4.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 22.2 g
Υδατάνθρακες 55.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων