Babka pomarańczowa z całej pomarańczy

Babka pomarańczowa z całej pomarańczy

4.8 39 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

  • 150 g masło plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 290 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 pomarańcza (ok. 350 g), ekologiczna, ze skórką, bez pestek, pokrojona na kawałki, plus dodatkowe plastry pomarańczy do dekoracji
  • 200 g cukru
  • 15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (προαιρετικό πεδίο)
  • ½ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego (προαιρετικό πεδίο)
  • 3 jajka, rozmiar L
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • cukier puder do oprószenia

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 272.5 kcal / 1140.1 kJ
Πρωτεΐνη 4.3 g
Λιπαρά 12.1 g
Υδατάνθρακες 37.3 g
Φυτικές ίνες 0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 7 g
Νάτριο 189.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων