Red Velvet - ciasto buraczane

Red Velvet - ciasto buraczane

2.6 62 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Ciasto buraczane
  • mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
    120 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cukru
    200 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • jajka
    2
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • octu
    2 łyżeczki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • mąki tortowej
    250 g
  • kakao, niesłodzonego, naturalnego
    1 łyżka
  • suchych drożdży
    2 łyżeczki
    20 g świeżych drożdży
Krem
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • cukru pudru
    80 - 100 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 596.4 kcal / 2495.3 kJ
Πρωτεΐνη 7.8 g
Λιπαρά 34.1 g
Υδατάνθρακες 66.8 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 20.2 g
Νάτριο 168.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων