Red Velvet - ciasto buraczane

Red Velvet - ciasto buraczane

2.6 63 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Ciasto buraczane
  • 120 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 200 g cukru
  • 200 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 250 g mąki tortowej
  • 1 łyżka kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
    20 g świeżych drożdży
Krem
  • 200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 80 - 100 g cukru pudru
  • 250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 596.4 kcal / 2495.3 kJ
Πρωτεΐνη 7.8 g
Λιπαρά 34.1 g
Υδατάνθρακες 66.8 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 20.2 g
Νάτριο 168.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων