Συσκευές & Αξεσουάρ
Karpatka
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ.
16 kawałków
Υλικά
Budyń do kremu
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
15 g mąki pszennej
-
4 żółtka
Ciasto
-
250 g wody
-
125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
5 jajek
Krem
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
160 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 kawałek
Νάτριο
59.3 mg
Πρωτεΐνη
5.3 g
Θερμίδες
1290.9 kJ /
308.5 kcal
Λιπαρά
23.1 g
Φυτικές ίνες
0.2 g
Κορεσμένα λιπαρά
13.9 g
Υδατάνθρακες
20.9 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
PYSZNE CIASTA
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνWieniec orkiszowy
4sa
Szafranowe bułeczki lussekatter
2sa 10 dk
Mleczne bułki do odrywania
4sa
Ciastka z kremem orzechowym
1sa 20 dk
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1sa
Choinki z piernika
2sa 30 dk
Suflety z owocami leśnymi
50 dk
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1sa 10 dk
Tarta czekoladowa
1sa 50 dk
Czekoladowe kąski z orzechami
1sa
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3sa
Fondant czekoladowy
50 dk