Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym

Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym

3.2 28 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 15 λεπτ.
8 kawałków

Υλικά

Orzechowe bezy
  • 150 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 230 g cukru
  • 5 białek
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • masło do natłuszczenia
Krem cukierkowo-bananowy
  • 75 g cukierków Werther's Original®
  • 120 g banana bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 2 opakowania fixu do bitej śmietany
Polewa czekoladowa
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Przełożenie
  • wiórki czekoladowe (προαιρετικό πεδίο) do dekoracji (ok. 50 g)
  • orzechy laskowe, prażone do dekoracji (ok. 40 g)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 494.6 kcal / 2069.5 kJ
Πρωτεΐνη 6.5 g
Λιπαρά 30.1 g
Υδατάνθρακες 53.2 g
Φυτικές ίνες 3.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 12.2 g
Νάτριο 80.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων