
Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos neapolitański
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
8 porcji
Υλικά
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
25 - 30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1500 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru (προαιρετικό πεδίο)
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
132.7 kcal /
555 kJ
Πρωτεΐνη
2.1 g
Λιπαρά
10.4 g
Υδατάνθρακες
9.7 g
Φυτικές ίνες
2.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.4 g
Νάτριο
304.8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KLASYCZNE SOSY
9 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSalsa Verde
15 λεπτ.
Tapenada z zielonych oliwek
10 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pasta z pieczonego bakłażana
1ωρ. 50 λεπτ.
Pasta karczochowa
5 λεπτ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1ωρ.
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1ωρ.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 λεπτ.