Sos bordoski (sos bordelaise)

Sos bordoski (sos bordelaise)

3.4 8 βαθμολογία
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 350 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 45 g mąki pszennej
  • 280 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 4 gałązki bazylii, świeżej
  • 4 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 450 g czerwonego wina Bordeaux
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 374.2 mg
Πρωτεΐνη 2.8 g
Θερμίδες 1091.6 kJ / 260.9 kcal
Λιπαρά 13.8 g
Φυτικές ίνες 2.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.6 g
Υδατάνθρακες 19.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων