Pulpety perłowe z ryżem

Pulpety perłowe z ryżem

4.9 9 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
32 sztuki

Υλικά

  • 200 g białego kleistego ryżu
    200 g ryżu do sushi
  • woda do namoczenia ryżu
  • 350 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)
  • 3 - 4 grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)
    10 g grzybów shiitake, suszonych, namoczonych (patrz wskazówka)
  • 25 g marchewki
  • 20 g kasztanów wodnych, świeżych bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
    20 g rzodkiewki, pokrojonej w ćwiartki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 20 g cebuli dymki pokrojonej w 2 cm kawałki
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 20 g sosu sojowego
  • 600 g wody

Διατροφή ανά 1 sztukę

Πρωτεΐνη 3 g
Θερμίδες 225 kJ / 54 kcal
Λιπαρά 2 g
Φυτικές ίνες 0.2 g
Υδατάνθρακες 6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων