Sycylijskie arancini

Sycylijskie arancini

4.4 66 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 50 λεπτ.
8 sztuk

Υλικά

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 80 - 100 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 200 g ryżu do risotto
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki soli (προαιρετικό πεδίο)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g szynki pokrojonej na paski grubości 5 mm
  • 50 g zielonego groszku, konserwowego
    50 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • mąka pszenna ilość do panierowana
  • 2 jajka roztrzepane, do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy ilość do głębokiego smażenia

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 8 sztuk

Θερμίδες 2400.4 kcal / 10050 kJ
Πρωτεΐνη 88 g
Λιπαρά 130 g
Υδατάνθρακες 217.2 g
Φυτικές ίνες 11 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων