Przekładaniec cytrynowy

Przekładaniec cytrynowy

3.3 70 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ. 30 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

Ciasto
  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 200 g cukru
  • 5 jajek
  • 20 g wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa cytrynowa
  • 200 g cukru
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 420 g wody letniej
  • 80 - 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka w temp. pokojowej
Lukier
  • 100 g cukru pudru (patrz wskazówka)
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 334.1 kcal / 1398.7 kJ
Πρωτεΐνη 6.4 g
Λιπαρά 6.3 g
Υδατάνθρακες 62.6 g
Φυτικές ίνες 0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.9 g
Νάτριο 203.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων