
Συσκευές & Αξεσουάρ
Ciasto drożdżowe z kruszonką
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
24 kawałki
Υλικά
Kruszonka
-
mąki krupczatki70 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
Ciasto
-
mleka220 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus 2 czubate łyżki (opcjonalnie)500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia80 g
-
jajko1
-
żółtko1
-
soli½ łyżeczki
-
owoce (truskawki, śliwki, jabłka), rabarbar
Διατροφή ανά 1 kawałek
Θερμίδες
166.2 kcal /
695.4 kJ
Πρωτεΐνη
3.8 g
Λιπαρά
5.4 g
Υδατάνθρακες
25.9 g
Φυτικές ίνες
1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
3.1 g
Νάτριο
57.2 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

KULINARNE ABC
203 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

PROSTE POMYSŁY
214 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 Std.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Fondant czekoladowy
50 Min
Sernik nowojorski
7 Std. 50 Min
Tarta à la banoffee pie
2 Std. 40 Min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 Min
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 10 Min