Babka pistacjowa z palonym masłem

Babka pistacjowa z palonym masłem

4.7 35 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 40 λεπτ.
14 kawałków

Υλικά

Palone masło
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
Ciasto
  • masło do natłuszczenia formy
  • 120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 100 g migdałów, blanszowanych
    100 g migdałów, w płatkach, lub w słupkach
  • 60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 260 g cukru pudru
  • 1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 260 g białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
  • 75 g mleka
  • 30 g pasty pistacjowej w temp. pokojowej
Polewa czekoladowa z pistacjami
  • 40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła kakaowego (προαιρετικό πεδίο) pokrojonego na kawałki

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 567.8 kcal / 2375.8 kJ
Πρωτεΐνη 9.5 g
Λιπαρά 42.7 g
Υδατάνθρακες 40.4 g
Φυτικές ίνες 2.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 21 g
Νάτριο 112.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων