Babka pistacjowa z palonym masłem

Babka pistacjowa z palonym masłem

4.7 35 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 40 λεπτ.
14 kawałków

Υλικά

Palone masło
  • masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
    150 g
Ciasto
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    120 g
  • migdałów, blanszowanych
    100 g
    100 g migdałów, w płatkach, lub w słupkach
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    60 g
  • cukru pudru
    260 g
  • proszku do pieczenia
    1 ¾ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
    260 g
  • mleka
    75 g
  • pasty pistacjowej w temp. pokojowej
    30 g
Polewa czekoladowa z pistacjami
  • orzechów pistacjowych, niesolonych
    40 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • masła kakaowego (προαιρετικό πεδίο) pokrojonego na kawałki
    50 g

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 567.8 kcal / 2375.8 kJ
Πρωτεΐνη 9.5 g
Λιπαρά 42.7 g
Υδατάνθρακες 40.4 g
Φυτικές ίνες 2.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 21 g
Νάτριο 112.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων