Travel cake z orzechami pekan i bananami

Travel cake z orzechami pekan i bananami

3.3 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
16 kawałków

Υλικά

  • 20 g nasion chia
  • 135 g wody
  • 230 g orzechów pekan
Kruszonka orzechowa
  • 50 g orzechów pekan
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g cukru pudru
Ciasto bananowe z orzechami
  • 70 g margaryny bez laktozy, miękkiej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 125 g cukru muscovado, jasnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g bananów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g syropu z agawy
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa czekoladowa
  • 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
  • kwiaty, jadalne (προαιρετικό πεδίο) do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 554.6 kcal / 2320.3 kJ
Πρωτεΐνη 8.8 g
Λιπαρά 36.4 g
Υδατάνθρακες 52.4 g
Φυτικές ίνες 6.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 9.8 g
Νάτριο 286.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων