Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad

4.7 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
2 portions

Υλικά

Green salad
  • cucumber sliced (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rocket salad leaves
    40 g
  • fresh spinach leaves
    40 g
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 - 3 sprigs
    2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • red onion halved
    60 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground coriander
    ¼ - ½ tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • sugar
    2 - 3 pinches
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Poached eggs and assembly
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic clove
    ½ - 1
  • Greek yoghurt
    250 - 300 g
  • salt
    4 - 6 pinches
  • eggs
    4
  • water
    1500 g
  • vinegar
    50 g
  • oil for greasing
    1 dash
  • butter
    3 tbsp
  • ground smoked paprika
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    ½ - 1 tsp
  • ground sumac (προαιρετικό πεδίο)
    ½ tsp
  • microgreens (προαιρετικό πεδίο)
    2 - 4 tbsp
  • white toast bread toasted, for serving
  • fresh dill leaves only, for garnishing

Διατροφή ανά 1 portion

Θερμίδες 662 kcal / 2769.8 kJ
Πρωτεΐνη 25.8 g
Λιπαρά 51 g
Υδατάνθρακες 26.5 g
Φυτικές ίνες 3.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 17.6 g
Νάτριο 903.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων