Ciasto "Pszczółka"

Ciasto "Pszczółka"

4.5 26 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
24 porcje

Υλικά

Ciasto
  • 8 jajek
  • 150 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 40 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 - 3 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 70 g oleju
Pszczółki
  • 70 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju
  • 24 morele, z puszki połówki, odsączone z zalewy (1-2 puszki)
  • migdały, w płatkach
  • perełki cukrowe, białe (προαιρετικό πεδίο) w kształcie oczu
Masa z serka i dekoracja
  • 500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 60 g miodu płynnego
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 220.1 kcal / 920.7 kJ
Πρωτεΐνη 4.6 g
Λιπαρά 13.5 g
Υδατάνθρακες 20.8 g
Φυτικές ίνες 1 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.5 g
Νάτριο 132.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων